top of page
Yazarın fotoğrafıEMLAK SEPETİ

e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak

Bu yazımızda üzerinize kayıtlı gayrimenkulleri (Ev,İşyeri,Arsa Tarla vb.) e-Devlet aracılığıyla ne şekilde görüntüleyebileceğinizi kaleme aldık.


Gayrimenkul sahiplerinin, mülklerine ait bilgileri resmi kurumlara gitmeden internet üzerinden kolayca görüntüleyebilmeleri mümkündür. Bu süreç, e-Devlet kapısı üzerinden sağlanan hizmetler sayesinde oldukça pratik hale gelmiştir. e-Devlet sistemi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birçok resmi işlemi dijital olarak yapabilmelerine olanak tanıyan bir platformdur.


e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak için öncelikle bir e-Devlet şifresine sahip olunması gerekmektedir. Bu şifre, PTT şubelerinden temin edilebilir. Şifre temin edildikten sonra, www.turkiye.gov.tr adresine girilerek, kimlik doğrulaması yapılmalıdır. Kimlik doğrulamasının ardından, ana sayfada bulunan arama çubuğuna "Tapu Bilgileri Sorgulama" yazarak, ilgili hizmete erişim sağlanabilir. Bu hizmet sayesinde, kişiye ait taşınmazların tapu bilgileri detaylı bir şekilde görüntülenebilir.



e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak

1.ADIM

turkiye.gov.tr adresinden e-devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına TAPU yazıyoruz. “Tapu Bilgileri Sorgulama” seçeneğini seçiyoruz.



e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak

2.ADIM

Tapu Bilgileri Sorgulama Seçeneğini seçtiğimizde karşımıza bu ekranda adımıza kayıtlı gayrimenkullerin il,ilçe,mah. ada, parsel,niteliği gibi temel bilgileri geliyor.



e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak

3.ADIM

Hisseli bir Gayrimenkul ise “Hisse bilgileri” seçeneğinden kaç hissedar olduğu v.b. bilgiler alanına ulaşabiliyoruz.



e-Devlet üzerinden gayrimenkul bilgilerine ulaşmak

4.ADIM

“Hisse bilgileri” sayfasından söz konusu gayrimenkuldeki hisse oranımızı toplam hissedar sayısı gibi temel bilgileri görebiliyoruz. Taşınmazlarımız hakkında daha fazla bilgiye erişmek istiyorsak https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresinden ücretsiz Takyidat belgesi alarak ulaşabiliriz. Web Tapudan Tapu Takyidat Belgesini nasıl alacağınızı öğrenmek için “ERZURUM EMLAK SEPETİ” Youtube kanalındaki videomuza buradan bakabilir veya web sayfamızdaki ilgili yazımızı  buradan inceleyebilirsiniz.


Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sunduğu "Web Tapu" hizmeti de gayrimenkul sahipleri için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu hizmet ile tapu işlemleri online olarak gerçekleştirilebilmekte ve tapu belgeleri dijital ortamda alınabilmektedir. Web Tapu sistemine giriş yapmak için yine e-Devlet şifresi kullanılmakta olup, vatandaşlar burada taşınmazlarına ait çeşitli işlemleri de kolayca yapabilmektedir. Bu sayede, resmi kurumlara gitmeye gerek kalmadan, gayrimenkul işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilmektedir.




ERZURUM EMLAK SEPETİ olarak kurulduğumuz oluşum ile Erzurum Şehrimizde emlak piyasasının önde gelen danışmanlık ve aracılık hizmetleri sağlayan kuruluşu haline geldik. Sizde Alıcı, satıcı, kiracı, kiraya veren olmanız fark etmeksizin Gayrimenkul Alım-Satım kararlarınızda alanında uzman temsilcilerden oluşan ekibimizden destek alarak yatırım planlarınızı doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


Aradığınız Erzurum Satılık Konut , Daire , Villa , İşyeri , Arsa , Tarla için web sayfamızda ilanlara bakabilir, Satmak istediğiniz Konut , Villa , İşyeri , Arsa , Tarla varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.




3 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page