top of page
Yazarın fotoğrafıEMLAK SEPETİ

Erzurum'da Konut alımlarının en çok tercih edildiği bölgeler nereler ? Yakutiye Palandöken Aziziye Satılık Konut

Erzurum'da Konut alımlarının en çok tercih edildiği bölgeler nereler başlıklı yazımızda üç merkez ilçe olan Yakutiye , Palandöken ve Aziziye ilçelerinde konut alımlarında öncelikli hangi bölgelerin tercih edildiğine dair yazımızı sizler için derledik.


2019 verilerine göre Erzurum toplam nüfusu yaklaşık 750.000 kişiyken 2021 yılı araştırmalarına göre üç merkez ilçe nüfus dağılımları Yakutiye’de 190 bin 373, Palandöken’de 177 bin 374, Aziziye’de 65 bin 553 şeklinde tespit edilmiştir.


Nüfus sayısı bakımında Yakutiye liderliği korurken Palandöken ve Aziziye ilçeleri Yakutiye ilçesini sırayla takip etmektedir.


Yakutiye ilçesi şehir merkezinin konumlanması itibari ile bir çok kamu kurum ve kuruluşu ve şehrin merkezi olması sebebiyle cazibesini sürdürmektedir.


Palandöken ilçesi ise başta Şehir Hastanesi, özel okullar ve Atatürk üniversitesi kampüs alanına yakınlığı ve yerleşim olarak yeni imara açılan bölgeler dolayısı ile tercih sebebi olmaya devam ediyor.


Aziziye ilçesi Palandöken ilçesine nispetle şehir merkezine biraz daha uzak konumlanmış olsa bile başta Villa tercihi olanlar ve çok katlı yapılar yerine düşük katlı yapıları tercih edenlerin ikamet tercihi olarak ön plana çıkmaktadır.


Yaptığımız çalışmayı bir tarafta TKGM sayfası 2023 yılı alım satım yoğunluğu haritasını gözeterek diğer tarafta Emlak alım satım faaliyetlerine aracılık hizmetlerimiz doğrultusunda müşterilerimizin taleplerini göz önüne alarak değerlendirdik.



Yakutiye ilçesinde konut alımlarında tercihlerin ağırlıklı olarak Kombina bölgesi ve çevresinde yoğunlaştığını ve taleplerin ağırlıklı olarak yeni yapılar üzerine gerçekleştiğini söyleyebiliriz.




Palandöken ilçesinde konut alımlarında tercihlerin ağırlıklı olarak Yıldızkent bölgesinde ve bir kısımda Abdurrahman Gazi TOKİ'lerde yoğunlaştığını Yıldızkent bölgesinde ise taleplerin ağırlıklı olarak yeni yapılar üzerine gerçekleştiğini söyleyebiliriz.


Aziziye ilçesinde ise konut alımlarında tercihlerin ağırlıklı olarak iki bölgede yoğunlaştığını bir kısmının yeni yapılan villalarda bir kısmının ise Yeni yapılan Gez TOKİ'lerde olduğunu söyleyebiliriz.


Bir tarafta TKGM sayfasından elde ettiğimiz alım-satım yoğunluk haritaları diğer tarafta Gayrimenkul Alım-Satım aracılık hizmetlerimiz doğrultusunda ister satıcı isterse alıcı talepleri doğrultusunda tarafımızca tespit edilen talep yoğunluklarını göz önüne alarak oluşturduğumuz yazımızı sizlerle paylaştık.


ERZURUM EMLAK SEPETİ olarak kurulduğumuz oluşum ile Erzurum Şehrimizde emlak piyasasının önde gelen danışmanlık ve aracılık hizmetleri sağlayan kuruluşu haline geldik. Sizde Alıcı, satıcı, kiracı, kiraya veren olmanız fark etmeksizin Gayrimenkul Alım-Satım kararlarınızda alanında uzman temsilcilerden oluşan ekibimizden destek alarak yatırım planlarınızı doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


Aradığınız Satılık Konut , Villa , İşyeri , Arsa , Tarla için web sayfamızda ilanlara bakabilir, Satmak istediğiniz Konut , Villa , İşyeri , Arsa , Tarla varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Erzurum Emlak Sepeti - Erzurum Palandöken Aziziye Yakutiye Satılık Kiralık Konut İşyeri Villa Arsa Tarla Al Sat Kirala Emlak Ofisi Gayrimenkul Danışmanlığı Emlak Danışmanı Profesyonel Kurumsal Hizmet Ekspertiz Erdem Uçak Gayrimenkul Danışmanı Broker
Erzurum Emlakçı Emlak Ofisi Kurumsal Hizmet Gayrimenkul Danışmanı


14 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page